O uzemňování

Anna Ružičková
Už možná víte, že spolupracuji s firmou Jako dřív, která se nezabývá pouze zdravým svícením a světelnou terapií, ale také právě uzemňováním (grounding nebo earthing). 

Při poslední objednávce mě oslovili s nabídkou, abych vyzkoušela uzemňovací prostěradlo. A já jsem k tomu byla, přiznávám se, dost skeptická. Nejdříve jsem si musela něco načíst a pak jsem si řekla, že proč ne, zkusíme to.

I tak jsem stále moc nevěřila, že to bude tak zázračné a uvidíme výsledky v jinak už kvalitním a dostatečně dlouhém spánku. Pročetla jsem pár studií, zjistila, že to vůbec není ezoterie, ale máme již dost zajímavých výsledků o pozitivních vlivech uzemňování na naše tělo.

Tak jsme to vyzkoušeli...A jak to dopadlo?
Chtělo to pár nocí, ale výsledek se dostavil. Vždy jsem měla pomalejší rozjezdy během rána a brala jsem to jako svou součást. Pamatuji si, že mi mamka vždycky říkala, že ta rána se mnou jsou šílená, nemluvila jsem, tvářila jsem se, jak kdybych byla naštvaná na celý svět a všechno mi strašně trvalo. Teď to nebylo o moc jiné, jen s dítětem už člověk nějak fungovat musí, že? I tak mi ráno běžně dalo hodně práce probudit se, vylézt z postele a začít trochu zrychleně fungovat.

Po pár nocích na uzemňovacím prostěradle přišla změna! Byla jsem schopná vstát během pár minut, neměla jsem problém se probrat hned k životu a celkově jsem se cítila více odpočinutá. Pořád mě to nepřesvědčilo, protože jsem měla v hlavě stále červíčka, jestli to není jen placebo, které přejde.

Přesvědčila mě až dovolená. Spánek v jiné posteli, bez uzemnění. Až na jeden den, kdy jsem chodila po pláži bosky, jsem opravdu viděla rozdíl v tom, jak jsem se po spánku a ráno cítila. A moc jsem se těšila domů na naší postel.

Po dvou měsících jsem tedy zjistila, že to asi nebude placebo, ale že to vážně funguje. Rozhodně to nezachrání katastrofální spánek bez základů, ale jako třešnička na dortu, jako další dílek skládačky, je to skvělé! A já uzemnění moc doporučuji, pokud již základ máte zvládnutý.

Co to uzemňování je? Je to proces, který naše tělo napojuje na jemné elektrické pole země. Tím uvolňujeme napětí, stres a bolest. Mezi základní přínosy uzemňování patří:
  • zmírňuje zánět a s tím spojené bolesti
  • snižuje stres
  • zlepšuje krevní oběh
  • zkvalitňuje spánek
  • urychluje usínání
  • zvyšuje energii


V případě, že chcete vědět o účincích uzemňování víc, poslechněte si můj poslední podcast:
Chcete další skvělé tipy ke zkvalitnění spánku a usínání? Stáhněte si audio ZDARMA 7 faktů, které potřebujete vědět o usínání, kde se dozvíte informace o spánku dětí i dospělých:
A přihlaste se na webinář ZDARMA 7 praktických tipů pro spokojený spánek miminka (0-3 roky):
Další informace a produkty k uzemňování najdete na webu www.jakodriv.cz

Nechcete přijít o nový podcast nebo blogový článek?

Přihlaste se k newsletteru a já vám dám vědět, že je nová epizoda nebo článek venku!
Thank you!
Created with